#Bouwsector

HAUT woongebouw centraal in webinar brandveiligheid

Om brandveiliger te kunnen bouwen met hout vindt op donderdag 17 juni het webinar ‘Bouwen met hout: bewust omgaan met brandveiligheid’ plaats. In deze eerste aflevering staat het project HAUT centraal.

HAUT is met zijn 73 meter en 21 verdiepingen het hoogste woongebouw van hout in Nederland. Het is ontworpen door Team V Architectuur in samenwerking met ARUP en gebouwd door J.P. van Eesteren. Op welke manier hebben zij de brandveiligheid in deze houten hoogbouw gewaarborgd? Hoe verhoudt zich dit ten opzichte van de bestaande regelgeving, zoals het Bouwbesluit? En is er al sprake van relevante ‘best international practice’? Dat zijn de vragen die aan bod komen in het webinar.

Knelpunten en vragen

In de online bijeenkomst worden ook eventuele knelpunten en vragen verzameld die leven bij deelnemers. Met het idee om deze aspecten mee te nemen in een verdere invulling van vervolg webinars. En/of waar nodig om te zetten in acties om de brandveiligheid van gebouwen te ontwikkelen en te verbeteren.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Inschrijven

Het webinar wordt georganiseerd door het Nederlandse Normalisatie Instituut (NEN) en Brandveilig Bouwen Nederland (BBN). De uitzending is op donderdag 17 juni van 12.00 tot 13.30 uur – kosteloos – te volgen. Inschrijven kan via NEN Evenementen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.