#Bouwsector

Heembouw beste werkgever van Nederland

Heembouw is door Effectory uitgeroepen tot beste World-class Workplace van Nederland, ofwel de beste werkgever, in de categorie organisaties tot 1000 medewerkers. Daarmee is het de winnaar van 2021.

Het World-class Workplace-label wordt toegekend aan organisaties die op werkgeverschap en employee Net Promotor Score boven de benchmark van een bepaald land of de globale benchmark scoren. Heembouw zet een 8,5 neer. Ruim boven de benchmark van Nederland, die op 7,3 ligt.

Belangrijke erkenning

Het bouwbedrijf laat elk jaar een medewerkersonderzoek uitvoeren door Effectory. De resultaten uit het meest recente onderzoek, gehouden in het voorjaar van 2021, leverde deze hoge score op. HR manager Nienke Schilstra: “De Beste Werkgever-score is een belangrijke erkenning voor onze teamspirit en betrokkenheid. We zien dit als een teamprestatie van de hele organisatie. Binnen Heembouw kijken wij vooral naar de score (en feedback) op bevlogenheid en betrokkenheid van onze mensen. Dit zegt iets over hoe goed mensen op hun plek zitten bij Heembouw.”

Nationale Schildersvakprijs 2020

Bevlogen én betrokken

Betrokkenheid gaat over de verbinding die je met de organisatie ervaart. Bevlogenheid gaat over de energie en plezier in je werk. “We geloven dat het essentieel is dat mensen hun werk supergaaf vinden (bevlogen) en dat ook graag bij Heembouw doen (betrokken). Voor betrokkenheid scoren we maar liefst een 9,0 en voor bevlogenheid een mooie 8,2. Dat onze mensen enorm betrokken zijn, zie je trouwens ook terug in de hoge respons op ons medewerkersonderzoek: meer dan 97 procent van onze collega’s hebben aan het onderzoek meegedaan.”

Het onderzoek van Effectory naar goed werkgeverschap werd uitgevoerd in 90 landen. Ruim 1 miljoen medewerkers beoordeelden hun werkgever.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.