#Bouwsector

Helft grote bouwers BIMt

Bijna de helft van de bouwbedrijven met 100 of meer fte BIMt. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van ABN AMRO en Bouwend Nederland. Een kwart van deze bedrijven gebruikt BIM al minimaal drie jaar. Van de bouwbedrijven met 50 tot 100 fte maakt 28% gebruik van BIM, flink minder dan de grote bedrijven.

De middelgrote bedrijven zijn echter wel bezig met een inhaalslag: driekwart van de middelgrote bedrijven is in de laatste drie jaar gestart. Dat zorgde voor een verviervoudiging van het aantal BIMmende bedrijven in deze groep. De bedrijven met 20 tot 50 fte maken weinig gebruik van BIM: 11%. Er is volgens deze resultaten dus een duidelijke samenhang tussen bedrijfsgrootte en het gebruik van BIM. Alles bij elkaar wordt BIM door 19% van de bedrijven vanaf 20 fte gebruikt. Eind 2012 verschijnt een publicatie met alle onderzoeksresultaten.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.