#Bouwsector

Bekijk de highlights van BouwBeurs 2023

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2023 vond in de Jaarbeurs in Utrecht de BouwBeurs plaats! Vakblad Aannemer was erbij en presenteerde elke dag een journaal. Bekijk hieronder de verslagen.

Beursdag vrijdag 10 februari 2023

Het is de laatste dag van de BouwBeurs! Vandaag leggen we de focus op de gebouwschil: welke innovaties vinden er plaats in dak en gevel? Vlak bij de Jaarbeurs verrijst Wonderwoods, dat een een verticaal bos gaat worden. Hoe pak je dat eigenlijk aan, natuurinclusief bouwen? In dit BouwBeurs-dagjournaal vatten we de laatste beursdag samen, die van vrijdag 10 februari 2023 .

Beursdag donderdag 9 februari 2023

Er zijn veel transities gaande in de bouw. De energietransitie is misschien wel de bekendste, maar er is ook een materialentransitie gaande: kijk naar de opkomst van biobased bouwmaterialen en de ontwikkeling van CO2-arm beton. Vandaag lopen we op de BouwBeurs rond in de hallen van de bouwmaterialen en de ruwbouw, om te zien welke innovatieve materialen we daar aantreffen. Én: we zijn aanwezig bij de bekendmaking van de Beste Bouwer(s) en Verbouwer van het Jaar. In dit BouwBeurs-dagjournaal vatten we de beursdag van donderdag 9 februari 2023 samen.

Beursdag woensdag 8 februari 2023

Vandaag duiken we de hal met gereedschappen in. Wat zijn de nieuwste tools? Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van veiligheid? En: wat heeft een Mars-missie te maken met waterbewust bouwen? We vragen het iemand die zijn kennis van ruimtevaarttechniek wil doorvertalen naar toepassingen in de bouw. In dit BouwBeurs-dagjournaal vatten we de beursdag van woensdag 8 februari 2023 samen.

Beursdag dinsdag 7 februari 2023

Boorrobots, VR-brillen, drones. Digitalisering is echt geland in de bouwsector. Op de BouwBeurs is Hal 9 voor een groot deel gewijd aan Digitaal Bouwen. Welke oplossingen voor morgen treffen we daar vandaag aan? In dit BouwBeurs-dagjournaal vatten we de beursdag van dinsdag 7 februari 2023 samen.

Beursdag maandag 6 februari 2023

In dit Dagjournaal van de BouwBeurs 2023 vatten we de beursdag van maandag 6 februari samen. We spreken minister Hugo de Jonge, die de BouwBeurs opende, en Ellen Feddes van Zehnder (winnaar van een BouwBeurs Award). Bovendien checken we bij Itho Daalderop de “Vincent”, en willen we bij Festool wel eens zien hoe dat nou zit, zo’n exoskelet.

Opening BouwBeurs door minister Hugo de Jonge

Vandaag opende minister Hugo de Jonge de BouwBeurs. Vakblad Aannemer sprak hem over zijn boodschap voor de bouwsector, het nemen van de regie en hoe hij de NIMBY-cultuur wil aanpakken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.