#Bouwsector

Hitachi Power Tools wordt HiKOKI

De Japanse fabrikant van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers Hitachi Koki begint een nieuw hoofdstuk in zijn meer dan 70 jaar oude geschiedenis. Per 1 oktober 2018 gaat Hitachi Power Tools verder onder de nieuwe merknaam HiKOKI.

De Amerikaanse holding KKR kocht in het voorjaar van 2017 alle aandelen van Hitachi’s vorige moedermaatschappij. Daardoor verandert de naam van de onderneming deze maand in Koki Holdings Co. Ltd., gevolgd door de invoering van een nieuwe merknaam in oktober 2018. Vanaf dan wordt al het elektrisch gereedschap van Hitachi Koki aangeboden onder de merknaam HiKOKI. HiKOKI is afgeleid van het Engelse woord ‘High’ – wat staat voor de visie van het nieuwe merk op technologie en kwaliteitsleiderschap – en de Japanse term ‘Koki’, die ‘industriële machines’ betekent.

Elektrisch gereedschap

HiKOKI bouwt verder op de expertise die het bedrijf in zijn 70-jarig bestaan vergaarde op het vlak van de ontwikkeling en productie van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers. “HiKOKI staat voor technologisch toonaangevend elektrisch gereedschap dat dagelijks zwaar werk verricht op bouwplaatsen en het leven van bouwvakkers gemakkelijker maakt”, aldus Yasushi Fukui, managing director van Koki Holdings Europe GmbH. “We zullen de erfenis van Hitachi met grote trots in Europa voortzetten en verder ontwikkelen.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.