#Bouwsector

Hoogste aantal nieuwbouwwoningen in tien jaar

Het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen is in tien jaar niet zo hoog geweest. In 2019 kwamen er bijna 71.000 nieuwe woningen bij. Hierdoor groeide het totale aantal woningen met 0,9 procent. Dit meldt het CBS.

2009 was het hoogtepunt qua nieuwbouw van deze eeuw (bijna 88.000 woningen). Daarna kelderde het aantal flink, tot het dieptepunt in 2014 (45.000 woningen). Sindsdien neemt het aantal nieuwbouwwoningen jaarlijks gestaag toe. Ook in 2019 werd er weer meer gebouwd dan het jaar ervoor.

Bron: CBS

Aantal woningen

In Nederland staan nu bijna 7,9 miljoen woningen. Dat zijn er bijna 77.000 meer dan vorig jaar. Deze stijging komt niet alleen door nieuwbouw, maar ook door transformatie van bestaande gebouwen. Zo kwamen er in 2018 ongeveer 13.000 woningen bij door transformatie.

Nationale Schildersvakprijs 2020

De groei is relatief het hoogste in Flevoland, waar 1,6 procent meer nieuwbouwwoningen bij kwamen. Ook in Noord-Brabant, Utrecht, Noord-Holland, Gelderland en Overijssel was de groei hoger dan het gemiddelde. Naar verhouding wordt er in Limburg de minste nieuwbouwwoningen opgeleverd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.