#Bouwsector

Houten kozijn kan 15 jaar zonder schilderbeurt

TimmerSelekt Doornenbal biedt een houten kozijn aan dat 15 jaar niet geschilderd hoeft te worden. Een doorbraak in het besparen op onderhoud. Het kozijn bestaat uit Accoya aan de buitenzijde en vurenhout aan de binnenzijde.

Accoya is bestand tegen weer en wind. Tevens is het krimp- en zwelvrij, zodat de verflaag niet of nauwelijks aan uitzetting wordt blootgesteld. Wat restte bij de ontwikkeling was het overleg en het uitvoeren van testen met verffabrikanten. “We hebben met drie verfproducenten testen uitgevoerd. Met één van hen halen we nu al het kwaliteitsniveau om 15 jaar geen schilderwerk uit te voeren. Ongetwijfeld  zal één van de twee andere  producenten nog volgen. We kiezen voor een tweecomponentenlak, met een voorcoating en een acryl aflaklaag”, aldus Carel Doornenbal, oprichter van TimmerSelekt Doornenbal.

De komende maanden worden de eerste proefprojecten uitgevoerd en ook door SKH testen gedaan voor het verwerven van de SKH-certificering. Het gebruik van twee houtsoorten heeft als voordeel dat het kozijn in prijs kan wedijveren met andere houten kozijnen.

1 reactie op “Houten kozijn kan 15 jaar zonder schilderbeurt

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.