#Bouwsector

Hulp opdrachtgevers bij uitwerken zzp-module

Het kabinet roept de hulp in van opdrachtgevers bij het verder uitwerken van een webmodule als onderdeel van de nieuwe zzp-maatregelen. Zij ontvangen een oproep om hun praktijkervaringen te delen, zodat de webmodule in de toekomst zo goed mogelijk werkt.

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, staatssecretaris Snel van Financiƫn en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat zijn bezig nieuwe wetgeving voor het zelfstandig ondernemerschap uit te werken. Voor de zomer komt daar een voortgangsbrief over.

Online vragenlijst

De webmodule wordt een belangrijk hulpmiddel voor opdrachtgevers. Het is een online vragenlijst waarmee opdrachtgevers duidelijkheid kunnen krijgen over de vraag of een opdracht buiten dienstbetrekking mag worden uitgevoerd. Als dat zo is, wordt een opdrachtgeversverklaring afgegeven. Opdrachtgevers hebben dan de zekerheid dat ze geen loonbelasting en premies werknemersverzekeringen zijn verschuldigd.

Huidige praktijk

De inzet is dat de vragenlijst uit de webmodule met zo min mogelijk vragen zo effectief mogelijk werkt. Informatie uit de huidige praktijk is bij het ontwikkelen zeer welkom. Daarom ontvangen duizend opdrachtgevers een vragenlijst. Nadat deze vragenlijsten zijn verwerkt, wordt een kortere vragenlijst ontwikkeld. Deze vragenlijst wordt getest om vast te stellen wat de foutmarge is en in hoeveel gevallen geen opdrachtgeversverklaring kan worden afgegeven.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.