#Bouwsector

Hulpwarmtecentrale Amsterdam wint Glas Award 2023

De hulpwarmtecentrale ASC in Amsterdam ontving op 9 februari de Glas Award 2023. Het project van D&O Douglas versloeg 15 andere genomineerde projecten.

De hulpwarmtecentrale in Amsterdam bestaat uit verschillende gebouwonderdelen. Maar door de glazen schil overal door te trekken, ontstaat er voor de toeschouwer één transparant geheel. De jury: “Wat een saai gebouw had kunnen worden, is door het toepassen van glazen vinnen een verbluffend voorbeeld van de kracht van eenvoud in glas. Bovendien zijn de glazen profielen ideaal voor hergebruik.”

Vak- en publieksjury

Zowel een vakjury als de leden van de Vakgroep Glas van Bouwend Nederland konden stemmen. De top 4 is geworden:

  1. Hulpwarmtecentrale ASC, Amsterdam, D&O Bouwglas BV (38% – 22%)
  2. Q Residences, Amsterdam, vandaglas BV (21% – 28%)
  3. Echo, Delft, Octatube (19% – 27%)
  4. Artist-in-residence, Wassenaar, HDK Architecten (22% -23%)

Innovatieprijs

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, reikte de prijs uit aan D&O Douglas. Daarnaast reikte Verhagen ook nog een Aanmoedigingsprijs uit aan de circulaire isolatieglasrenovatie van Kersenboogerd Hoorn. Bij dit project van GSF Glasgroep B.V. wordt geoogst glas hergebruikt tot nieuwe beglazing. “Daar waar velen zeggen dat iets niet mogelijk is, is er met het project “Kersenboogerd” een stap vooruitgezet in het recycleproces,” aldus de jury. De Innovatie Award ging naar het project Ziptruss van de TU Delft. In dit bouwwerk kunnen studenten met behulp van glazen buizen de krachtswerking op constructies zien. De ingenieus ontworpen buizen met een veiligheidscoating aan de binnenkant gaven de doorslag bij de jury.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.