#Bouwsector

ILS voor houten kozijnen

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) heeft de ILS Houten Kozijnen uitgebracht, als aanvulling op de BIM Basis ILS. Met de Informatie Levering Specificatie kan op een uniforme, gestructureerde en efficiënte manier informatie worden aangeleverd voor de engineering van houten kozijnen.

De BIM Basis ILS bevat basisafspraken over het uitwisselingsformaat, de basisstructuur en het borgen van objectinformatie. Het basissysteem is opgesteld in 2016 door BuildingsSMART en partijen uit de bouw. De ILS Houten Kozijnen is een aanvullende, productspecifieke ILS. Het bevat specifieke informatie over de opbouw van houten kozijnen; kozijnfabrikant- en softwarepakket-onafhankelijk.

Voordeel

Hiermee zal het importeren van IFC kozijnen in de toekomst eenvoudiger en vollediger kunnen. IFC staat voor Industry Foundation Classes en is een neutraal open bestandsformaat voor het uitwisselen van bouwinformatie. Er kan op deze manier informatie worden uitgewisseld tussen partijen zonder dat men gebonden is aan een softwarepakket.

Uniformiteit

“Met de introductie van de ILS Houten Kozijnen is de BIM-informatie uitwisselbaar, gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar”, aldus de NBvT. “Die uniformiteit zal de samenwerking en communicatie in de keten verbeteren.”

Lees ook:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.