#Bouwsector

Indiërs zonder werkvergunning op de bouw

Zeven Indiërs zijn door de Inspectie SZW aangetroffen bij de bouw van een tempel in Den Haag, zonder dat zij een werkvergunning hadden. Voor werknemers van buiten de EU moet de werkgever een tewerkstellingsvergunning hebben voordat zij hier mogen werken.

Bij een reguliere controle van de Inspectie SZW afgelopen vrijdag 15 januari werden op de bouwplaats van een tempel in Den Haag acht bouwvakkers aangetroffen.

Wet arbeid vreemdelingen

Zeven van hen waren Indiërs. Twee van deze zeven konden zich legitimeren met Spaanse verblijfsdocumenten. De vijf anderen hadden geen geldig identiteitsbewijs bij zich. Voor de zeven was echter geen tewerkstellingsvergunning door de opdrachtgever aangevraagd. Hiermee overtreedt de opdrachtgever de Wet arbeid vreemdelingen. Voor het overtreden hiervan staat in principe een maximale boete van 8.000 euro per persoon. Vijf Indiërs zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Twee zijn tijdens de actie van de bouwplaats weggevlucht.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.