#Bouwsector

Info Richtlijn Steigers en nieuwe scholingsstructuur

De Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) houdt 9 juni in de Evenementenhal in Gorinchem een informatiemiddag die volledig in het teken staat van de Richtlijn Steigers en de nieuwe scholingsstructuur steigerbouw.

Daarnaast wordt de Steigerwijzer ten doop gehouden; een nieuw digitaal document dat als onderwijsondersteuning wordt ingezet om leerling-gebruikers ‘wijzer’ te maken als het om steigers gaat.

Richtlijn

De Richtlijn Steigers geeft de ‘stand van de wetenschap’ weer als het gaat om het monteren en gebruiken van en het werken op steigers. Als onderdeel van de richtlijn gaat bovendien per 1 januari 2017 de nieuwe scholingsstructuur voor de steigerbouw gelden. De VSB grijpt dit aan om beide onderwerpen centraal te stellen tijdens de informatiemiddag. Tijdens de middag wordt ingegaan op de betekenis van de richtlijn in de praktijk en wordt antwoord gegeven op de vragen, zoals ‘Wie is aantoonbaar vakbekwaam en hoe is dat vastgelegd?’, ‘Dragen de nieuwe ontwikkelingen bij aan een veiliger Nederland?’, ‘De waarde van de relatie met VCA en het Centraal Diploma Register’ en ‘Hoe waardeert de “opdrachtgever” de nieuwe ontwikkelingen?’

Op het programma staan lezingen van gerenommeerde sprekers uit de bouw, industrie en overheid, die elk vanuit verschillende invalshoeken hun visie geven op de Richtlijn Steigers en de nieuwe scholingsstructuur. Daarnaast wordt tijdens het informele deel van de middag voorlichting gegeven door onder meer VSB en Aboma. Daarnaast wordt ook de nieuwe Steigerwijzer op locatie gedemonstreerd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.