#Bouwsector

Informatiemiddag over veiligheid

Uit onderzoek van Inspectie SZW en het Aanbestedingsinstituut blijkt dat Veiligheid en Gezondheid (V&G) tijdens het bouwproces vaak onvoldoende zijn geregeld. Daarom vindt op woensdag 22 april in Harderwijk een gratis informatiemiddag plaats voor alle betrokken bij bouwprojecten.

Aandacht voor V&G vermindert het risico op ongevallen en draagt bij aan de kwaliteit van het bouwwerk en bouwproces. Hoog tijd dus voor actie vinden ze bij Copla Consultants Opleiding & Training. “Er is veel onduidelijkheid over de verantwoordelijkheid voor V&G bij betrokkenen bij bouwprojecten. Niet iedereen realiseert zich dat. Partijen hebben moeite met de naleving van specifieke wetgeving om veilig en gezond te kunnen bouwen”, aldus directeur Ronald Meijer. “Vaak door onvoldoende wetskennis en vaardigheden om er invulling aan te geven. Dat geldt ook voor veel veiligheidsprofessionals. Reden om meer aandacht te geven aan V&G tijdens het hele bouwproces. Van opdracht en ontwerp tot aan de oplevering.”

Veilig bouwproject

Opleiding en coaching van opdrachtgevers, projectleiders, ontwerpers, veiligheidsdeskundigen en aannemers vergroot de zelfstandigheid bij het borgen van veiligheid en gezondheid. Hierdoor kunnen betrokkenen er samen een efficiënt en veilig bouwproject van maken. Copla introduceert twee nieuwe opleidingen, een masterclass en een speciaal coachingsprogramma over bouwveiligheid. Vandaar ook de organisatie van de informatiemiddag ‘Veiligheid in de bouw, hoe moet dat nou?’ in Harderwijk.

Tijdens de bijeenkomst deelt onder andere Roelof Snijders, teamleider binnendienst gemeente Coevorden, zijn ervaringen. Daarnaast wordt inzicht gegeven in de risico’s, oorzaken, verantwoordelijkheden en oplossingen rond betere veiligheid in de bouw.

Aanmelden voor de informatiemiddag kan hier.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.