#Bouwsector

Infosessies over kwaliteitsborging

Diverse organisaties houden de komende maanden informatiesessies voor aannemers over kwaliteitsborging. Een overzicht.

Themasessies per onderwerp

Het BouwAdvies Instituut verzorgt samen met PlanGarant een cyclus kennissessies over kwaliteitsborging, met actuele en professionele inbreng uit de praktijk. De sessies zijn niet alleen informatief, maar ook bedoeld om gericht ondersteuning te geven op organisatorische, juridische of technische vragen uit de praktijk. Aan de hand van de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de pilotprojecten worden praktische handvatten voor opdrachtgevers en aannemers aangereikt.

Er is al een start gemaakt met een serie vrijblijvende algemene informatiesessies (er is er nog eentje op donderdag 30 maart in Apeldoorn). Vervolgens zijn er themasessies per onderwerp, met meer verdieping.

De thema’s zijn: Aan de slag met Kwaliteitsborging (9 mei), Juridische gevolgen van de WKB (22 juni), Garanties en verzekeringen (7 september) en Gebouwdossier (7 november). Deze sessies worden gehouden in Gemert. Meer informatie en aanmelden: www.bkplus.nl, info@bkplus.nl

Trainingen voor management en uitvoerders

In de Greenworks Academy van Raab Karcher worden twee typen trainingen gegeven over kwaliteitsborging. Eén voor het management van bouwkundige aannemers (en management van opdrachtgevers), de ander specifiek voor werkvoorbereiders en uitvoerders.

Deelnemers leren tijdig anticiperen op veranderende verantwoordelijkheden in de bouw, krijgen inzicht in de eisen waaraan zij moeten voldoen, hoe ze een projectdossier opbouwen en hoe ze de geleverde kwaliteit (as built) door een externe borger kunnen laten toetsen.

De eerstvolgende trainingen voor het management zijn op 9, 10 en 11 mei (vorige week was er ook al een serie, foto boven). De sessies voor werkvoorbereiders en uitvoerders zijn op 3, 4 en 5 april en op 13, 14 en 15 juni. Ze worden gegeven in Breda, Apeldoorn en Amsterdam. Meer informatie en aanmelden: www.greenworksacademy.nl, info@greenworksacademy.nl

Praktijkdag Kwaliteitsborging voor het bouwen 2.0

Naar aanleiding van de drukbezochte eerste Praktijkdag Kwaliteitsborging op 23 november 2016 organiseren Nieman Kwaliteitsborging en Balance & Result de Praktijkdag Kwaliteitsborging voor het bouwen 2.0 met nog meer aandacht voor praktijkervaringen. Die wordt gehouden op woensdag 17 mei in De Cantharel in Apeldoorn.

Naast een plenair gedeelte worden in een aantal workshops antwoorden op vragen gegeven zoals: Hoe ontwerp, realiseer en verifieer je risico gestuurd ontwerpen? Hoe ga je slim om met bestaande concepten en repeterende bewijslast? Hoe regel je ketenverantwoordelijkheid & ketenbetrokkenheid? Hoe richt je een as-built dossier logisch in?  Meer informatie en aanmelden: www.niemankwaliteitsborging.nl, info@niemankwaliteitsborging.nl

(Aanvullingen? Mail naar aannemer@eisma.nl)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.