#Bouwsector

Innovatie en Experience Centrum Bouw geopend

In Waddinxveen is het Innovatie en Experience Centrum Bouw en Infra geopend. Bedoeld om innovatieve partijen in de bouw- en infra sector samen te brengen, hen de mogelijkheid te bieden om een nieuw product, proces of mindset in de markt te zetten of om naamsbekendheid te creëren.

Er zijn inmiddels 14 bedrijven gevestigd in het centrum, dat als speerpunten technologie, duurzaamheid en circulariteit heeft. Er wordt getoond wat vandaag de dag al te koop is en wat voor anderen nog onbekend of innovatief is. De integrale presentatie en samenwerking van en tussen partijen tonen hiermee aan dat alle (mogelijke) onzekerheden kunnen worden weggenomen.

Lintje

“Het is mooi dat deze bedrijven hun krachten bundelen en versterken in innovatie”, aldus wethouder Martijn Kortleven, die de opening een officieel tintje gaf door een lint door te knippen.

Innovatie presenteren

Initiatiefnemer Nico Heijmen van Infinity Repair vult aan. “Vanuit de marktpartijen is er een sterke behoefte om innovatie in de breedste zin, bottum-up te presenteren aan opdrachtgevers, adviseurs etc. Dit centrum is een uitermate geschikte mogelijkheid om deze visie integraal aan te tonen. Het is dan ook heel mooi om te zien dat de gemeente Waddinxveen dit initiatief ondersteunt en omarmt. Er wordt invulling gegeven aan de maatschappelijke behoeften op het gebied van technologie en milieuvriendelijke oplossingen.”

Aanvulling

De komst van het Innovatie en Experience Centrum Bouw en Infra is ook
een goede aanvulling op wat er al is in Waddinxveen. Denk aan de
Bouwacademie. Door samenwerking kan er een nog betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt ontstaan.

Locatie

Het Innovatie en Experience Centrum Bouw en Infra is gevestigd aan de Kouwe Hoek 6 in Waddinxveen. Onder meer Infinity Repair, Meerbouw Rotterdam, Bokhorst Installatietechniek en Biersteker hebben er onderdak.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.