#Bouwsector

Inspectie SZW focust meer op gevaarlijke stoffen

Het kabinet investeert de komende jaren structureel 50,5 miljoen euro per jaar extra in de handhavingsketen van de Inspectie SZW. Dat schrijft staatssecretaris Van Ark aan de Tweede Kamer.

Het geld wordt onder meer ingezet ter bevordering van een eerlijke arbeidsmarkt, waarin werknemers gezond en veilig kunnen werken. Zo komt er geld voor de aanpak van schijnconstructies, waaronder schijnzelfstandigheid, en voor het tegengaan van arbeidsmarktdiscriminatie. Belangrijk is ook dat de aanpak van blootstelling aan gevaarlijke stoffen flink wordt versterkt.

Staatssecretaris Van Ark: “Gezond en veilig werken is ontzettend belangrijk. En eerlijk werken, werkt goed, maar kan beter. Naleven van regels is in het belang van werknemers en werkgevers. Daarom krijgt de Inspectie SZW er extra geld bij.”

Het meerjarenplan 2019-2022 en het jaarplan 2019 van de Inspectie SZW – dat komende maand verschijnt – bevat de concrete invulling van de prioriteiten van de inspectiedienst. Deze programmering komt tot stand op grond van een nieuwe verbeterde inspectiebrede risicoanalyse en omgevingsanalyse.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.