#Bouwsector

Internationale waardering voor Nederlandse afbouwer

Schuurmans Afbouwsystemen uit Vught is de grote winnaar geworden van de Internationale Gyproc Trophy 2021. Het bedrijf won de overall Grand Prix voor de afbouw van Woongebouw Pontsteiger. Daarnaast werden ze tweede in de categorie Non-Residential met het project Raadhuishotel.

Unieke appartementen

Woongebouw Pontsteiger

De prijs werd 5 november jl. uitgereikt, nadat de uitreiking eerst in 2020 gepland was. Er deden 74 inzendingen uit 32 landen mee. Schuurmans Afbouwsystemen kreeg de Grand Prix omdat ze volgens de jury op meerdere fronten onderscheidend te werk zijn gegaan bij het Woongebouw Pontsteiger. Ze pakten een leidende en adviserende rol tijdens de complete afbouwproces en werkten ieder appartement volledig uit in BIM, waardoor elk van de 66 koopappartementen in de bovenste woonlagen uniek is. Door de slimme werkvoorbereiding was uiteindelijk slechts de helft van de geplande mankracht nodig. Daarnaast werd de akoestische ontkoppeling van de hoofddraagconstructie van het gebouw door de jury zeer gewaardeerd. Dit draagt namelijk flink bij aan het wooncomfort van de bewoners. Ook logistiek werd er slim gewerkt op deze lastig te bereiken bouwplaats.

Raadhuishotel

Raadhuishotel

In de categorie Non-Residential won Schuurmans een tweede prijs met het Raadhuishotel. Bij de transformatie van dit karakteristieke gebouw werden hoge eisen gesteld aan het in stand houden van de authentieke dakconstructie. Door het ontbreken van tekeningen was veel handwerk nodig. En ook hier, midden in Amsterdam, waren weer de nodige logistieke uitdagingen die volgens de jury goed werden opgepakt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.