#Bouwsector

Isolatie staat centraal in nieuw nummer vakblad

Vrijdag 29 juni ligt de laatste editie voor de zomer van het vakblad Aannemer bij u in de bus. Hierin staat het thema isoleren centraal. Met onder andere de vraag: wat is de goede manier van het aanbrengen van isolatie? Isover ontwikkelde er de Spouwcheck app voor. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

BuildUpSkills

In 2020 dreigt een tekort aan vakmensen die nieuwe verduurzamingstechnieken
kunnen toepassen. Een ‘deltaplan’ is wenselijk om niet de boot van de energietransitie te missen. Op de conferentie BuildUpSkills aandacht voor
oplossingen en nieuwe technieken.

Brandveiligheid

Gevelbranden zijn hoofdzakelijk te wijten aan de brandbaarheid van hardschuim
isolatiematerialen. Een stellige conclusie van brandweer en brandverzekeringsexperts in Zembla. “De gedane uitspraken verdienen nuance”, aldus Rob de Jong van Sto Isoned.

Trapgat

In Arnhem realiseert woningcorporatie Vivare 52 grondgebonden sociale woningen. Elke dag komt er een nieuw woningcasco bij. Met het plaatsen van het kant-en-klare trapgat van VBI vervallen diverse werkzaamheden en is die snelle realisatie mogelijk.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.