#Bouwsector

ISSO-publicatie ‘Starten met een BIM’ herzien

Omdat de ontwikkelingen met betrekking tot BIM (Bouwwerk Informatie Model) razendsnel gaan, is de ISSO-publicatie 109 ‘Starten met een BIM’ herzien. De publicatie geeft inzicht in het werken met een BIM en biedt randvoorwaarden voor gebruik en implementatie ervan.

In de nieuwe versie van deze ISSO-publicatie is de Level of Detail/Development (LoD) verder toegelicht. Ook zijn de randvoorwaarden voor het starten met een BIM binnen een organisatie uitgebreid. En er is meer aandacht voor de BIM basis Informatieleveringsspecificatie (ILS) op basis van informatie van het BIM Loket.

Een BIM toepassen

Een BIM maakt gebruik van (centrale) databases in plaats van tekeningen. Het doel is om kennis te delen en de samenwerking tussen partijen in de bouwkolom te bevorderen. De ISSO-publicatie 109 is een richtlijn waarin mogelijke samenwerkingsvormen, rollen en taken in projecten met een BIM worden beschreven voor de bouw- en installatiesector.

De nieuwste versie van de ISSO-publicatie 109 ‘Starten met een BIM’ is beschikbaar in de KennisBank.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.