#Bouwsector

Kabinet onderzoekt drempelwaarde voor stikstof

Het kabinet wil een drempelwaarde voor stikstof onderzoeken en uitwerken, om zo de vergunningverlening in de bouw te vereenvoudigen. Blijft een project onder deze drempelwaarde, dan hoeft er geen speciale natuurvergunning worden aangevraagd.

Dit schrijft minister Schouten in een reactie aan de Tweede Kamer op het eindadvies van het Adviescollege Stikstofproblematiek. “In het licht van de coronacrisis is het kabinet van mening dat de bouwsector onmisbaar is voor het herstel van de economie de komende jaren en voor de tijdige realisatie van voldoende woningen. In dat licht neemt het kabinet de aanbeveling van het Adviescollege ter harte om de tijdelijke emissies van de bouw niet langer te onderwerpen aan gedetailleerde depositieberekeningen.”

Schoner bouwmaterieel

De drempelwaarde wordt gekoppeld aan “een stevige reductie-opgave voor stikstofuitstoot voor de bouw”. Bouwbedrijven moeten vervroegd materieel afschrijven en investeren in schoner bouwmaterieel en innovatie van het bouwproces. Het kabinet bekijkt hoeveel geld er vrijgemaakt moet worden om dit proces te ondersteunen.

Bouwend Nederland: belangrijke eerste stap

Bouwend Nederland ziet de drempelwaarde als een belangrijke eerste stap en pleit voor een substantieel stimuleringspakket. “Onze sector is groot en kapitaalintensief. We gebruiken dure spullen. Het stimuleringspakket zal dus substantieel moeten zijn om materieel versneld af te schrijven en ook het mkb in staat te stellen de noodzakelijke investeringen te doen”, aldus Maxime Verhagen in een reactie.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.