#Bouwsector

Kenniscentrum Geluidsisolatie start E-learning

De KGI Academy, het interne training- en expertisecentrum van het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI), start in september met een E-learning platform waarbij alle trainingen online worden aangeboden. “Hiermee zijn wij het eerste centrum die trainingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestische regels online aanbieden”, meldt directeur Lucas Keizer.

De trainingen van de KGI Groep zijn speciaal ontwikkeld de doelgroepen aannemers, architecten en installateurs. Voordelen van de digitale trainingen zijn volgens Keizer dat aannemers hun medewerkers niet allemaal tegelijk kwijt zijn, deze tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen leren en dat ook kunnen doen in hun eigen tempo: onderdelen die al bekend zijn kunnen worden overgeslagen, terwijl onderdelen die onbekend of juist interessant zijn vaker kunnen worden herhaald. De opleidingen zijn een jaar ter inzage beschikbaar. “Onze opleidingen zijn zo gemaakt dat ze niet té technisch zijn maar juist goed begrijpbaar voor een groter publiek”, aldus Keizer.

Faalkosten

Geluidgerelateerde onderwerpen zijn een ondergeschoven kindje in de bouw wat betreft aandacht, maar zorgen voor veel bouwfouten en faalkosten. “Kennisoverdracht is een belangrijk onderdeel ter voorkoming van deze bouwfouten, maar nergens is kennisoverdracht geregeld op het gebied van geluidsisolatie en daarbij horende bouwfouten in de praktijk.”

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.