#Bouwsector

Kennisdag over ontwerpen en bouwen met glas

Het AFAS Experience Center is ontworpen door Steef van der Veldt. Just Architects is het architectenbureau. Enginering glazen AFAS Dome: Octatube.

Eisma Bouwmedia organiseert op dinsdag 9 juni 2020 een GLASDAG, in het hoofdkantoor van AFAS in Leusden. In het verlengde van het succes van andere Eisma-evenementen, zoals de Houtdag en de SchildersVakprijs, wil het de markt bijpraten over ‘de passie voor glas’. De organisatie is in handen van het team van Glas in Beeld.

Glas wordt wel het meest innovatieve bouwmateriaal genoemd. Het materiaal ontwikkelt zich razendsnel en de toepassingsgebieden al net zo. De GLASDAG heeft de voorschrijvende bouw (architecten, adviesbureaus, aannemers) als doelgroepen, maar ook voor de glassector zelf belooft het een interessante dag te worden. De acht sprekers delen hun kennis over actuele thema’s.

Locatie

Voor de locatie van de GLASDAG wordt ieder jaar gezocht naar een project/bouwlocatie waar op een bijzondere wijze glas wordt toegepast of geproduceerd. Voor 2020 is die gevonden in de nieuwbouw van het hoofdkantoor van AFAS in Leusden. De ingebruikname van dit AFAS Experience Center, met onder meer een glazen dome, is in januari 2021.

AFAS biedt de mogelijkheid voor een tour over de bouw en stelt voor het inhoudelijke deel het auditorium in haar tegenoverliggende, huidige kantoor beschikbaar. De tour is op 9 juni vanaf 10.30 uur. Na de lunch wordt het programma om 13.00 uur vervolgd met de sprekers die de jongste ontwikkelingen op het gebied van vlakglas behandelen. Ze bespreken onder meer de ins en out van het lijmen van glas, dynamisch glas, vacuümglas, mediaglas en geïntegreerd elektriciteit opwekkend glas (BIPV). Ook de gevolgen van BENG voor de (glas)gevel komen aan de orde.

De deelnamekosten zijn 195 euro (ex BTW). Voor abonnees op Glas in Beeld of één van de andere uitgaven van Eisma Bouwmedia is de tweede deelnemer gratis. Dat geldt ook voor leden van Vakgroep GLAS. Studenten betalen 50 euro (ex BTW).

Lees hier meer over de GLASDAG.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.