#Bouwsector

Keurmerk ‘Fermacell Expert’ voor afbouwbedrijven

Om de samenwerking tussen afbouwers en aannemers te verstevigen, introduceert Fermacell de Fermacell Expert. Een keurmerk voor afbouwbedrijven die Fermacell producten verwerken. “Met deze proeve van bekwaamheid willen we aannemers de zekerheid bieden dat kwaliteit van de montage voldoet aan onze normen en aan die van het Bouwbesluit”, aldus CEO Peter Vriens.

Fermacell Experts vormen een platform voor ketensamenwerking en innovatie. Vriens: “Door de hechtere relatie met afbouwers kunnen we de markt beter bedienen. Via afbouwers krijgen we namelijk beter en sneller inzicht in marktontwikkelingen en klantbehoeften. Dat inzicht gebruiken we om bestaande producten te verbeteren of nieuwe producten te ontwikkelen.”

Patrick Fokker, algemeen directeur van De Vier Totaalafbouw BV – één van de Fermacell Experts – beaamt dit: “Een voorbeeld is de Fermacell Comfort Board. Die is met een afmeting van 90 bij 120 cm, in een dikte van 12,5 mm kleiner en dus lichter dan de standaard plaat en kan daardoor door één monteur worden getild in plaats van twee. Wij als experts testen zulke producten als eerste in de praktijk. Daardoor kunnen we opdrachtgevers ook als eerste over een nieuw product adviseren.”

Met de introductie van Fermacell Expert speelt Fermacell in op actuele ontwikkelingen in de markt, waaronder de Wet kwaliteitsborging in de bouw. Als gevolg van deze wet worden aannemers verantwoordelijk voor de bouwkwaliteit. Zij kunnen aansprakelijk worden gesteld voor gebreken die na de oplevering worden ontdekt. “Er is hen dus alles aan gelegen om met afbouwbedrijven samen te werken die vooraf zekerheid kunnen geven over de kwaliteit van de montage”, aldus Vriens.

“Afbouwers met het predicaat Fermacell Expert hebben kennis van onze producten en monteren volgens onze richtlijnen. Ze volgen trainingen om de kennis en bekwaamheid op peil te houden.” Andere criteria waaraan afbouwbedrijven moeten voldoen, is dat ze in hun regio te boek staan als betrouwbare totaalafbouwer, gespecialiseerd zijn in afbouwprojecten en financieel gezond zijn.

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.