Partnercontent
#Bouwsector

Kies voor een aanbouw of bijgebouw om meer ruimte te creëren

Er zijn verschillende manieren om meer ruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een aanbouw aan je woning, of het laten plaatsen van een bijgebouw in de tuin. In dat laatste geval kan het interessant zijn de tuin direct grondig te renoveren. Combineer de bouw van een buitenkamer bijvoorbeeld met het aanleggen van een zwembad op maat of het plaatsen van een jacuzzi, om zo een heuse wellness aan huis te creëren. Steeds meer huishoudens overwegen de aanleg van een zwembad, daar het hen verschillende voordelen biedt. Het laat je de dag fris en energiek beginnen en biedt de mogelijkheid om op de warmste zomerdagen af te koelen. Mocht de ruimte in de tuin beperkt zijn, dan zou je het bijgebouw kunnen combineren met een buitendouche. Ook een buitendouche biedt je de optie om af te koelen in de zomermaanden.

Mogelijkheden bij het plaatsen van bijgebouwen

Wie voor een bijgebouw in de tuin kiest, heeft tegenwoordig keuze uit tal van verschillende mogelijkheden. Kies je voor een compact tuinhuis, waar je de ruimte hebt om je even terug te trekken? Ga je wellicht voor een blokhut; de ideale oplossing als klusschuur en voor het stallen van de fietsen van je kinderen. Een derde optie op het gebied van bijgebouwen is een stenen buitenkamer. Richt deze buitenkamer in als kantoor aan huis, om werk en privé makkelijker te kunnen scheiden. Het voordeel van steen ten opzichte van hout is de duurzaamheid ervan. Een houten tuinhuis of buitenkamer zal jaarlijks of tenminste eens per twee jaar onderhouden moeten worden om onder meer houtrot tegen te gaan.

Doe inspiratie op voor je bijgebouw in de tuin

Heb je online al eens naar de mogelijkheden op het gebied van bijgebouwen gekeken? Er zijn verschillende blogs, waarop voorbeelden van bijgebouwen gedeeld worden. Het geeft je een goed beeld van de opties die je tegenwoordig hebt. Daarbij biedt het inspiratie voor het bijgebouw in je eigen tuin. 

Kies voor de hulp van een professionele aannemer

Wanneer je besloten hebt welk type bijgebouw je in de tuin wilt laten plaatsen, is het zaak om een professioneel aannemersbedrijf in de buurt in te schakelen. Het verzekert je van een snelle, vakkundige realisatie van de wensen die je vooraf deelt voor het bijgebouw. Zeker bij een stenen bijgebouw is de hulp van een aannemer wenselijk, daar je deze ruimte zeer waarschijnlijk van elektra en mogelijk ook water wilt voorzien.

Dit artikel is partnercontent van HOOG.design.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.