#Bouwsector

Kinderen leren bouw kennen met Techniek huis

Leerlingen uit de TOP-klas van het Symbio Hengelo hebben de eerste exemplaren ontvangen van Dura Vermeers Techniek huis. Een Make-It techniek-kit voor kinderen tot en met 15 jaar, met als doel ze op een speelse manier in aanraking te laten komen met de beroepsgroepen in de Twentse techniek- en bouwsector.

In samenwerking met Techniekpart Twente ontwikkelde Tetem met bedrijven uit de regio, zoals Dura Vermeer Bouw Hengelo, Make-It techiek-kits. Hierin worden technieken en processen uit het bedrijfsleven verwerkt. Jonge kinderen in aanraking laten komen met techniek en bij deze kit specifiek met alle aspecten van de bouw, is enorm belangrijk voor de regio. Vanuit de bouwbranche is een groot tekort aan technisch personeel en vakmensen – zowel in de kantoorfuncties als in de uitvoering. Een tendens die alleen maar toeneemt als nu geen actie wordt ondernemen. De beroepsoriëntatie van kinderen start al vanaf hun 7e levensjaar. Door ze op een speelse en prikkelende manier nu al kennis te laten maken met nieuwe technieken en maakprocessen leren kinderen wat de mogelijkheden zijn en is de kans groter dat ze kiezen voor de bouw.

Enthousiast

De leerlingen van Symbio Hengelo ontvingen de exemplaren van Dura Vermeers Techniek huis uit handen van medewerkers Tobias en Esmée. De engineers legden alles uit over prefab materialen, duurzaamheidsaspecten zoals zonnecellen, en de verschillende beroepen in een bouwbedrijf. De kinderen waren enthousiast en stelden veel vragen als: Wordt er ook al met 3D prints gewerkt in de bouw? Waarmee kun je een huis nog duurzamer maken? En kan ik er zelf ook iets aan toevoegen wat je kunt programmeren?

Bouwen in de klas brengen

“Fantastisch om te zien hoe enthousiast en vooruitstrevend deze kinderen nadenken over het gebruik van nieuwe technieken in de bouw en het behoud van de aarde. Om met deze techniek-kit het mooie van het bouwen van een huis echt ín de klas te brengen, vind ik geweldig!”, aldus Tobias. Hij is ook te zien is in de bijbehorende tutorial, waarin ze naast uitleg over het bedrijf stap voor stap uitleggen hoe het Techniek huis in elkaar gezet moet worden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.