#Bouwsector

Kingspan Unidek neemt Hectar vloer over

Het Hectar vloerelement. (Foto: Kingspan Unidek)

Kingspan Unidek neemt Hectar Funderingsvloeren officieel over. De isolatiefabrikant in Gemert deed sinds 2019 al de productie en logistiek.

De Hectar funderingsvloer is een verloren EPS vloerbekisting met een horizontale vorstrand, die wordt volgestort met staalvezelbeton. Resultaat: geen koudebruggen. Doelstellingen bij het ontwikkelen van de vloer waren het naar beneden halen van de kostprijs door meer bouwefficiëntie, een Rc-waarde van 5,5 en het elimineren van de koudebrug bij de aansluiting beganegrondvloer-binnenblad, aldus de bedenkers Villa Nova Bouw en adviseur conStabiel eerder in Aannemer.

Kingspan heeft een uitgebreid portfolio op het gebied van Unidek EPS-isolatie voor daken, muren en vloeren. Het vloerensegment bestaat uit funderingselementen en vloerisolatie voor nieuwbouw en bestaande vloeren om warmteverlies en geluidsoverlast tegen te gaan. De Hectar Funderingsvloeren, die samen met Kingspan Moulding in 2019 doorontwikkeld zijn, passen bij de doelstelling om duurzaam en energie-efficiënt te bouwen, aldus Kingspan. De Hectar elementen zijn voor passieve huizenbouw gecertificeerd.

Lees ook:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.