#Bouwsector

Kleine bouwwerken en de Wkb: ervaringen in online sessie

Meer weten over kleine bouwwerken onder de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen? In een extra editie van de Wkb-lunch beantwoorden gastvrouw Titia Siertsema en sidekick Hajé van Egmond op woensdag 6 oktober vragen van kijkers. Zij worden daarin bijgestaan door een panel met ervaringsdeskundigen (aannemer, kwaliteitsborger en gemeente). De online uitzending is van 12.00 tot 13.00 uur.

Voornaamste doelgroep van deze uitzending zijn de kleine en middelgrote aannemers die veelal kleinere projecten doen, maar ook zo nu en dan wel eens een grondgebonden woning bouwen, of een ander bouwwerk binnen Gevolgklasse 1. Ze krijgen dan te maken met de kwaliteitsborger. Samenwerkende zzp’ers – waarvan er in een dergelijke situatie één feitelijk de hoofdaannemer is – vallen hier dus óók onder.

In de uitzending van 6 oktober belichten de sprekers onder meer de proefprojecten die vanuit de Aannemersfederatie (AFNL) zijn opgepakt. Wat zijn de ervaringen en de do’s and don’ts?

Nationale Schildersvakprijs 2020

‘Niet álles bewijzen’

“We gaan proberen om concrete antwoorden te geven en de Wkb ook een beetje te downsizen, misschien wel”, zegt Hajé van Egmond. “Wat betekent het nou in de praktijk? Een van de ideeën die onder aannemers rondgaat is bijvoorbeeld: ‘Ik moet straks álles bewijzen’. Dat is niet zo, je hoeft niet álles te bewijzen. Voldoende informatie leveren zodat de kwaliteitsborger uiteindelijk de handtekening zet, daar gaat het om. Dat is wat anders.”

Aanmelden voor deze Wkb-lunch.

Voorbeeld: proefproject Zaandam

Aannemer keek eerder dit jaar mee bij een proefproject voor de Wkb in Zaandam. Dat ging om funderingsherstel. Lees hieronder het artikel en bekijk de video.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.