#Bouwsector

KOMO-certificaat voor biocomposiet gevelbekleding

Op 14 oktober tijdens de Prefab-beurs in de Brabanthallen ontving Innodeen uit Lochem, uit handen van Oscar van Doorn (SKH) als eerste bedrijf in Nederland een KOMO-certificaat voor circulair biocomposiet gevelbekleding.

Dit product – DBP Siding – gemaakt van Compodeen bestaat uit 100% restafval. Het aandeel houtvezel (72%) is afkomstig van o.a. kapotte of oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd. Het overige bestanddeel (28%) is Polypropyleen (PP), volgens Innodeen een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan. Dit ‘post consumers waste’ kunststof komt letterlijk uit de bekende oranje PMD afvalbak of -zak.

De gevelbekleding is leverbaar in verschillende natuurtinten en is na bewezen dienst volledig herbruikbaar, zo ook kent het productieproces geen afval, stelt de leverancier. Afkort en opstart materiaal dient eenvoudig als grondstof voor nieuwe producten zonder kwaliteitsverlies.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.