#Bouwsector

KOMO-certificaat voor luchtdichtheidsmetingen

BuildingLabel heeft het eerste SKG-IKOB KOMO-certificaat voor het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen gekregen. Op de vakbeurs Building Holland overhandigde Remco Kruit, certificatiemanager van SKG-IKOB Certificatie, het certificaat aan Maurits Lavèn, directeur van BuildingLabel.

De luchtdichtheid van gebouwen wordt gemeten met een blowerdoortest. Vanwege de toename van de eis aan de isolatiewaarde van gebouwen wordt deze meting steeds vaker uitgevoerd. Diverse initiatiefnemers hebben daarom gewerkt aan een Beoordelingsrichtlijn (BRL), de BRL 5027, om de kwaliteit van de uitvoering te normeren en aantoonbaar te maken. Hiermee is het voor een opdrachtgever eenvoudig om een betrouwbaar en gekwalificeerd bedrijf te selecteren. De BRL 5027 stelt zowel kwaliteitseisen aan de bedrijfsvoering als aan de uitvoering van de meting zelf. Periodiek controleert SKG-IKOB Certificatie de uitvoering van de metingen op de relevante eisen uit onder andere de NEN- en NEN-EN normen.

BuildingLabel is door SKW Certificatie, een merk van SKG-IKOB Certificatie, al gecertificeerd voor de BRL 9500-serie die de kwaliteit van energieprestatieadvisering borgt. Het bedrijf faciliteert een landelijk netwerk van 300 energieprestatieadviseurs voor woningen en utiliteitsbouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.