#Bouwsector

Komo-certificaat voor prefab dakenproducenten

De prefab dakenproducenten, verenigd binnen de NBvT (Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie), hebben collectief het Komo-certificaat ontvangen. Na veel testwerk en uitwerken van hoogwaardige details hebben de producenten van de scharnierdaken hun interne kwaliteitsketen geborgd door middel van het Komo-certificaat.

De uitreiking was de afsluiting van lange tijd van onderzoeken, ontwerpen, detailleren en testen. Directeur Oscar van Doorn van SKH (Stichting Keuringsbureau Hout) reikte de certificaten uit en prees de groep van dakenproducenten voor hun kwaliteitsdenken en kwaliteitsborging die binnen de productie plaatsvindt. “Steeds meer wordt de bouw afgerekend op de afgesproken prestaties. Door in het productieproces de kwaliteit aantoonbaar te borgen worden de prestaties van het bouwonderdeel tijdens de gebruiksfase gehaald en wordt de gebruiker niet voor verrassingen gesteld.”

Geïntegreerde dakoplossingen

De toeleverende industrie krijgt een steeds belangrijkere rol in het bouwproces, merken ook de dakenproducenten. Het gaat niet meer alleen om een kapconstructie; de producenten krijgen ook te maken met dakdoorvoeren, zonnecollectoren, dakkapellen en installaties. Totaal geïntegreerde dakoplossingen waarbij de producent verantwoordelijk is voor het totale dak inclusief montage zijn geen uitzonderingen meer. Deze daken vanwege de snelheid veel ingezet bij renovaties.

Bedrijven die het Komo-certificaat uitgereikt kregen zijn Brabant Prefab, De Groot Vroomshoop Houtbouw, De Mâr Houtkonstrukties, Vogelzang Dakelementen en Vurenhawa productie.

(Foto: De Mâr Houtkonstrukties)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.