#Bouwsector

Krachtenbundeling tegen uitwerking Wet DBA

MKB Belangen, Stichting ZZP Nederland en Zelfstandigen Bouw hebben de handen ineengeslagen om de schadelijke bijwerking van de Wet DBA te stoppen en aan de politiek duidelijk te maken dat het anders moet. Op dit moment lijden al duizenden zelfstandige ondernemers schade door de wijze waarop de Wet DBA wordt uitgevoerd.

MKB Belangen, Stichting ZZP Nederland en Zelfstandigen Bouw constateren dat de positie van zelfstandige ondernemers rechtstreeks wordt bedreigd door de uitwerking van de Wet DBA. Dit kan fatale gevolgen hebben voor het voortbestaan van het zelfstandig ondernemerschap.

Maarten Post, voorzitter Stichting ZZP Nederland: “De politiek moet nu kleur bekennen, voor of tegen ondernemers. Het is van de gekke dat een maatregel bedoeld om schijnconstructies te weren, is ontaard in prijsschieten op zelfstandige ondernemers.” Adrienne van Veen van MKB Belangen vindt de samenwerking nu cruciaal om de bedreiging van het ondernemerschap te stoppen. En Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw, roept de politiek op om te stoppen met de heksenjacht op zelfstandigen.

Begin december wordt de petitie ‘Stop Belemmering Ondernemers’ overhandigd aan de Tweede Kamer, inclusief zoveel mogelijk handtekeningen en steunverklaringen van organisaties uit het hele land. De initiatiefnemers roepen alle zelfstandigen en hun opdrachtgevers op om de petitie te ondertekenen en de actie te ondersteunen.

1 reactie op “Krachtenbundeling tegen uitwerking Wet DBA

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.