#Bouwsector

Kwakman Afbouw winnaar Gyproc Trophy 2017

Kwakman Afbouw Volendam is de winnaar van de ‘Gyproc Trophy 2017’ met het project ‘hotel Amstelkwartier’ in Amsterdam. De prijs is onderdeel van de ‘Gyproc Trophy’ en is op vrijdag 29 september in Tiel voor de zesde keer uitgereikt.

De ‘Gyproc Trophy 2017’ is de hoofdprijs. Deze prijs omvat het geheel van facetten die afbouwprojecten uitdagend maken. Het project ‘hotel Amstelkwartier’ maakte vooral indruk op de jury, omdat de afbouwer in staat is gebleken om met een extreem hoog kwaliteitsniveau en een hoge montagesnelheid veel waarde toe te voegen. Voor het gebouw was vooraf door de opdrachtgever een LEED Platinum doelstelling op duurzaamheid geformuleerd. Daarom heeft Kwakman Afbouw Volendam gekozen om te werken met materiaalpakketten waarbij de gipsplaten in de fabriek vooraf al op maat zijn gezaagd. Dit heeft enorm bijgedragen aan een sterke reductie van afval op de bouwplaats waardoor men zeer schoon en stofvrij, heeft kunnen werken. Het project ‘hotel Amstelkwartier’ scoorde eveneens hoog in de categorieën ‘Commerciële Gebouwen’ en ‘Innovatie en Duurzaamheid’.

‘Gyproc Trophy’

De ‘Gyproc Trophy’ kent zes prijzen. Deze tweejaarlijkse wedstrijd is een initiatief van Saint-Gobain Gyproc, wereldwijd marktleider op het gebied van gipsproducten en -systemen voor de binnenafbouw. Met de ‘Gyproc Trophy’ waardeert Saint-Gobain Gyproc het creatief en vakkundig gebruik van Gyproc systemen door vooraanstaande plafond- en wandmontage bedrijven, de Gyproc Professionals.

Voor deze wedstrijd schrijven de Gyproc Professionals zich in met een project dat zij hebben gerealiseerd. De hoofdprijs, de ‘Gyproc Trophy’, en de winnaars van de 4 subcategorieën worden gekozen door een vakjury en worden beoordeeld op vakmanschap, architectuur en technische criteria. De zesde categorie, de ‘Gyproc Professionals Keuze’, is de publieksprijs en wordt gekozen door de Gyproc Professionals zelf. De winnende projecten worden door Saint-Gobain Gyproc Nederland ingezonden voor de Internationale Gyproc Trophy 2018 die op 23 maart 2018 in Lissabon wordt gehouden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.