#Bouwsector

‘Kwaliteitsborging biedt kansen’

Deelnemers van BouwGarant staan positief tegenover aantoonbare kwaliteitsborging. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat onlangs is verricht onder de deelnemers van het keurmerk.

Ruim 90% van de respondenten geeft aan het een goede zaak te vinden als BouwGarant diensten op het gebied van kwaliteitsborging gaat aanbieden. Deelnemers merken een toenemende vraag naar zekerheid en zien kwaliteitsborging bovendien als een mogelijkheid om zich te onderscheiden. Kanttekening is wel dat het geen bureaucratisch gebeuren met een duur prijskaartje moet worden.

“De uitkomst van de enquête is goed nieuws. Wij merken dat veel deelnemers steeds actiever bezig zijn met klantgericht werken en kwaliteitsbewust bouwen. Het past ook in het beleid dat tot uiting komt in het wetsvoorstel kwaliteitsborging. Maar los van wat er in ‘Den Haag’ wordt besloten, gaat BouwGarant sowieso diensten op dit gebied aanbieden. De consument vraagt erom en voor bouwbedrijven betekent dit extra toegevoegde waarde”, aldus directeur Rob de Groot.

Onafhankelijk

Uit de resultaten van het onderzoekt blijkt eveneens dat de deelnemers pleiten voor een onafhankelijke partij die belast is met de kwaliteitsborging. Belangrijk richting de opdrachtgever maar ook om elke schijn van belangenverstrengeling tussen BouwGarant en deelnemer te voorkomen. BouwGarant werkt in het kader van kwaliteitsborging nauw samen met PlanGarant. Zij zijn nu al betrokken bij meerdere projecten die worden uitgevoerd door deelnemers van BouwGarant.

Serie

Vakblad Aannemer schrijft een serie over een van de pilots van BouwGarant. Deel 1 staat hier, deel 2 staat hier, deel 3 is te vinden in het huidige nummer en verschijnt binnenkort online.

1 reactie op “‘Kwaliteitsborging biedt kansen’

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.