#Bouwsector

Laatste nummer Aannemer 2018 op de mat

Vrijdag 7 december ligt de laatste editie van dit jaar van het vakblad Aannemer bij u in de bus. Met onder andere een verhaal over bouwbedrijf Van Dillen, die naast een timmerfabriek en een renovatielab nu ook kan beschikken over de Prefab Fabriek Culemborg. Het gaat houten elementen voor energieneutrale woningen en hoogwaardige renovaties van bestaande bouw leveren. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Circulair

Circulair bouwen is momenteel een belangrijk item in de bouw. Afgelopen jaar zijn veel nieuwe producten, materialen en ketensamenwerkingen op het gebied van circulair bouwen tot stand gekomen. Een overzicht van recente producten en initiatieven.

Passiefhuis

Peter Stein bouwde in Wehl een nieuwbouwwoning gebaseerd op een Duits bouwsysteem. De gevels zijn opgebouwd uit Ytong MassiefBlokken met daartegenaan Multipor, een cellenbeton isolatieplaat. Samen zorgen deze materialen voor een Rc-waarde van 6,7.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Terschelling

De historische bouwstijl op Terschelling dreigt door de uitgangspunten van het Bouwbesluit verloren te gaan. De typische compacte huisjes maken plaats voor hoge nieuwbouw. Dit tot woede van aannemer Jaap Bos, voorvechter van de Terschellinger stijl.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.