#Bouwsector

Leenbedragen voor verbouwing stijgen fors

De renovatie van het hoekhuis in Den Bosch eerder in 2014 in volle gang.

Nederlanders die in 2017 geld willen lenen voor het financieren van een verbouwing, vroegen gemiddeld 16.060 euro aan. Dit is 17,3 procent meer dan het gewenste leenbedrag in de eerste vier maanden van 2016. Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop.nl, op basis van 21.688 leningaanvragen uit de eerste vier maanden van 2017.

Het gemiddelde gewenste leenbedrag voor het financieren van een verbouwing was in de eerste vier maanden van 2016 nog 13.694 euro. Ook het aantal leningaanvragen voor een verbouwing is gestegen. Ten opzichte van 2016, is het aantal leningaanvragen voor een verbouwing met 41 procent toegenomen.

Provinciale verschillen

Het gemiddelde leenbedrag is in 2017 in alle provincies gestegen. De grootste stijger op provinciaal niveau is Groningen. Groningers wilden gemiddeld ruim 48 procent meer lenen voor een verbouwing. Ook in Flevoland is het gemiddelde leenbedrag fors gestegen, met ruim 45 procent. De minst sterke stijging is te zien in Zeeland. Zeeuwen vroegen gemiddeld 6 procent meer aan wat betreft het leenbedrag voor een verbouwing.

Veertigers

Het gewenste leenbedrag is het sterkst gestegen onder veertigers. Onder de leeftijdsgroep 41 tot 50 jaar oud, ging het leenbedrag met 38 procent omhoog, naar 19.376 euro. Het hoogste leenbedrag werd gevraagd door senioren tussen 51 en 64 jaar. Zij wilden gemiddeld €19.431 lenen voor het financieren van een verbouwing.

Alleenstaanden

Van alle groepen op basis van gezinssituatie, wilde alleen de groep alleenstaanden minder lenen dan vorig jaar. Waar alleenstaanden in de eerste vier maanden van 2016 nog 12.303 euro wilden lenen, vragen zij nu gemiddeld 11.278 euro. Een daling van 8 procent. Samenwonenden met kinderen wilden het meeste lenen, namelijk 21.152 euro. Ten opzichte van 2016 is dit een stijging van 34 procent.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.