#Bouwsector

Leerboek Revit 2017 BIM

TEC/CADCollege heeft de nieuwste jaargang uitgegeven van de serie ‘Revit, Bouw Informatie Modelleren’. Met deze gebonden versie van auteur ir. Ronald Boeklagen leert de gebruiker stap voor stap omgaan met 3D CAD en BIM. De publicatie is Nederlandstalig en gebruikt de Nederlandse bouwafspraken.

Het boek bestaat uit zeven delen en bevat in totaal 1250 pagina’s.

Het eerste deel geeft een overzicht van de werkwijze met Revit. In een beknopt aantal lessen wordt een hele woning gebouwd. In het tweede en derde deel komt het tekenen en modelleren met systeemfamilies aan bod. Met aandacht voor het instellen en toevoegen van bouwcomponenten als balken, muren, daken, vloeren, plafonds en trappen. Het vierde deel gaat in op bouw informatie modellering en het samenwerken in het ruimtelijk model. De gebruiker leert informatie toekennen aan ruimten, samenwerken in een centraal model, de NL-SfB normering gebruiken en hoe overweg te gaan met opties en verbouwingen. Het laatste deel richt zich op het bouwen van zelf laadbare families.

De publicatie is een combinatie van theorie, geleide instructie en oefeningen. ‘Revit 2017, Bouw Informatie Modelleren’ (ISBN 978-94-92250-05-6) is hier verkrijgbaar en in de boekhandel.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.