#Bouwsector

Leerlingen bouwen dijkwoningen

Deltion, deltaWonen en Bouwcombinatie Stadshagen en VOF Frankhuis begeleiden leerlingen bij de bouw van vier dijkwoningen in Zwolle. Het is volgens hen de eerste keer dat leerlingen van een voltijd bouwopleiding zo intensief ingezet worden bij de bouw van nieuwbouwwoningen.

De leerlingen van de beroepsopleidende opleiding niveau 2, 3 en 4 van het Deltion College bouwen de komende maanden vier woningen in Frankhuis Noord in Zwolle. Bouwcombinatie Stadshagen bouwt de vier dijkwoningen in opdracht van VOF Frankhuis. Bouwcombinatie Stadshagen is de bouwende partij en begeleidt de leerlingen bij het bouwproces. Woningcorporatie deltaWonen is opdrachtgever voor deze sociale huurwoningen en verzorgt de verhuur. De partijen hebben hun krachten gebundeld in dit project, omdat zij gezamenlijk de wens hebben om onderwijs en praktijk goed op elkaar aan te laten sluiten. Op deze wijze willen ze een bijdrage leveren aan goed opgeleide jonge vakmensen in de bouwsector.

Streng toezicht

De zogenoemde dijkwoningen hebben een badkamer en slaapkamer op de begane grond en een woonkamer en keuken op de eerste verdieping. Het gaat hier om kleinere woningen voor 1 á 2 personen. De woningen worden gebouwd tussen april 2016 en maart 2017. John Haverkort, voorzitter Bouwcombinatie Stadshagen: “Uiteraard gebeurt alles onder streng toezicht. Als bouwende partij zijn en blijven we verantwoordelijk voor het eindresultaat. Hierbij zijn kwaliteit en veiligheid de belangrijkste criteria.”

Leslokaal op de bouwplaats

Binnen de verschillende expertises zoals timmeren, metselen en tegelzetten gaan de leerlingen in kleine groepjes aan het werk bij de woningen. Bovendien wordt de leerlingen tijdens de bouwperiode ook een aantal gastlessen en een excursie aangeboden. Zo zullen ze onder andere een kozijnen- en binnendeurenfabriek bezoeken en krijgen ze een gastcollege aangeboden over duurzaam bouwen. Bert Beun, voorzitter College van Bestuur Deltion College: “We verplaatsen het leslokaal letterlijk naar de bouwplaats. Een unieke kans voor onze voltijdleerlingen. Door deze samenwerking kunnen we hen een kwalitatief hoogwaardig en nog praktijkgerichter lesprogramma aanbieden.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.