#Bouwsector

Leermiddelenbedrijf voor roc’s en bouwbranche

Vanaf 1 juli 2016 beschikt de bedrijfstak bouw en infra samen met het mbo-veld over een nieuw, zelfstandig bedrijf voor de productie van leermiddelen en examens. In Nederland vooralsnog enig in zijn soort.

Van oudsher ontwikkelden Fundeon en haar voorgangers de leermiddelen en examens voor de bouwopleidingen. Fundeon wordt per 1 juli 2016 opgeheven, maar alle partijen waren het erover eens dat daarmee geen einde mag komen aan een lange geschiedenis van kwalitatief hoogwaardige onderwijsproducten voor de vakopleiding in de bouw en infra. Dat heeft geresulteerd in een nieuw samenwerkingsinitiatief tussen bedrijfstak en onderwijsveld.

Portfolio

Voor de roc’s en leerlingen die de producten afnemen, verandert er zo min mogelijk. Het volledige, bestaande portfolio van Fundeon komt in het bezit van het nieuwe leermiddelenbedrijf en wordt daar onderhouden en geactualiseerd. Wanneer nieuw materiaal moet worden ontwikkeld, kunnen vertegenwoordigers van het onderwijsveld en de bedrijfstak in de Raad van Toezicht daartoe opdracht geven en middelen beschikbaar stellen.

Samenwerkingsovereenkomst

Door middel van samenwerkingsovereenkomsten, af te sluiten met elk afzonderlijk roc, verzekert de school zich van een integraal pakket van lesmethodes, leermiddelen, examens en begeleidingsinstrumenten. Bestaande uit een mix van digitale en papieren producties. Leerlingen kunnen de boeken die zij zelf moeten aanschaffen, bestellen via de webshop.

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole op de uitvoering van praktijktoetsen in bedrijven maakt deel uit van het arrangement. Het voordeel daarvan is dat de school, die wettelijk verantwoordelijk is voor de examinering, zich verzekerd weet van de goedkeuring van de Onderwijsinspectie. Ook krijgt de school desgewenst advies en ondersteuning bij de toepassing van lesmethodes, leermiddelen en de samenstelling van theorietoetsen.

Directeur-bestuurder van de nieuwe organisatie wordt Erik Meijering, sinds 1993 verbonden aan Fundeon. In het eerste kwartaal van 2016 wordt meer bekend over de naam van de nieuwe organisatie, de website en zaken als huisvesting.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.