#Bouwsector

Lighthouse-prijs voor Makkers in de Bouw

Stichting Makkers in de Bouw is winnaar van de The Lighthouse Club Bouwprijs 2013. Een tweejaarlijkse prijs bestemd voor een persoon of organisatie die een belangrijke of bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse bouw.  Op het gebied van architectuur, bouwconstructie, installatie, renovatie, ruimtelijke ontwikkeling, vastgoedontwikkeling of op bestuurlijk vlak.

Makkers in de Bouw zet zich in voor een cultuurverandering van rakkers- naar makkersgedrag in de bouw. Vanuit de overtuiging dat harmonie meer oplevert dan conflict, je met vertrouwen verder komt dan met wantrouwen.  De stichting doet dat door makkers met elkaar in contact te brengen en goede voorbeelden een podium te geven. Prestaties worden in de spotlights gezet om te laten zien dat het zo ook kan.

Initiatiefnemer Syto Goslinga – directeur De Bouwer & Partners Bouwmarketing – nam tijdens de landelijke jaardag van de The Lighthouse Club de prijzen in ontvangst. Een beeld van de Amsterdamse kunstenares Marijke de Goey en 5.000 euro. Het geldbedrag wordt in zijn geheel besteed aan de beoogde cultuurverandering.

In totaal werden 325 personen en organisaties voorgedragen voor de The Lighthouse Club Bouwprijs 2013, die voor het eerst werd uitgereikt in 2011. Het afzwaaiende bestuur van de Stichting HTI, genomineerd vanwege haar grote inzet om jonge mensen in de bouw en techniek op te leiden, ontving een oorkonde. Evenals Rob Roef, voor zijn voortrekkersrol bij de ontwikkeling en toepassing van BIM.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.