#Bouwsector

Locatie gezocht voor ‘Funda-huis’

Funda gaat het huis dat in 2017 werd ontworpen op basis van een analyse van de data van woningzoekers, echt bouwen. De huizenwebsite werkt hiervoor samen met ontwikkelende bouwer Van Wijnen, Nieuw Wonen Nederland en architectenbureaus Heren 5 en Dingeman Deijs. Een locatie wordt nog gezocht. Gemeenten kunnen tot 5 augustus hun interesse kenbaar maken. In september moet bekend worden waar het huis komt te staan.

“Toen we in januari 2017 het ontwerp van ons ‘huis van data & dromen’ onthulden, waren de reacties overweldigend – zowel van de consument als de vastgoedmarkt”, aldus Quintin Schevernels, ceo van Funda. Met de bouw van het huis in een lokaal nieuwbouwproject wil Funda onder meer tot “een methodiek voor vraaggestuurd ontwikkelen komen. Werken met data biedt de hele keten enorme kansen.”

Het Funda-huis – ontworpen als rijtjeshuis – komt in een nieuwbouwproject met rijtjeshuizen te staan. De rest van het project zal worden ontworpen op basis van de lokale vraag. Hiervoor wordt data die de verschillende partners ter beschikking hebben ingebracht, gecombineerd en geanalyseerd.Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.