#Bouwsector

‘Maatregelen nodig om bouw snel vlot te trekken’

Het Adviescollege Stikstofproblematiek biedt onvoldoende oplossingen om bouw snel vlot te trekken, vindt Bouwend Nederland. De branchevereniging roept het kabinet op om met voorstellen te komen voor de korte termijn die de bouw weer vlot trekken. “Anders dreigt een nieuwe economische recessie. Ook stokt dan binnen afzienbare tijd de woningbouw, kan het onderhoud aan onze infrastructuur niet worden uitgevoerd en kunnen we Nederland niet klimaatbestendig maken”, zo is te lezen in de reactie op het advies ‘Niet alles kan’ dat het Adviescollege onder leiding van Johan Remkes heeft uitgebracht.

‘Mkb’ers gaan omvallen’

De Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) had gehoopt dat de commissie-Remkes iets meer duidelijkheid zou verschaffen over de vergunningverlening in de bouwsector. Op dit moment liggen vele duizenden bouwprojecten – groot en klein – stil door de Stikstofuitspraak van de Raad van State en steeds meer mkb-aannemers krijgen van hun opdrachtgevers te horen dat vergunningen niet worden verleend of ingetrokken. Zelfs voor kleinere opdrachten. “Als dit lang duurt gaan mkb-aannemers die materiaal hebben ingekocht en medewerkers hebben ingepland omvallen”, zo waarschuwt de AFNL.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.