#Bouwsector

Materiaal heen en afval terug met box

Materiaal heen en afval terug met dezelfde box. CRH Bouwmaterialen en afvalinzamelaar SITA hebben hun handtekening gezet onder een samenwerking op het gebied van afvalmanagement. BouwBewust | Afvalretour is de naam van een logistieke oplossing die het mogelijk maak op bouwlocaties met geen of beperkte ruimte toch afval te scheiden, CO2-uitstoot te reduceren en de verkeersoverlast in stedelijke gebieden te beperken.

Speciaal voor bouwbedrijven is een kleine container ontwikkeld waarin bouwmaterialen worden geleverd en afval retour kan worden genomen: de BouwBewust Box. Zodra de materialen uit de container zijn gehaald, wordt deze als afvalcontainer gebruikt. Als de chauffeur van CRH Bouwmaterialen de container ophaalt, plaatst hij weer nieuwe containers met bouwmaterialen.

Minder transportbewegingen

Het grote voordeel is dat er veel minder transportbewegingen zijn. Zo rijden CRH Bouwmaterialen en SITA niet langer afzonderlijk naar de bouwplaats. Bovendien kunnen bouwbedrijven hun afval ter plekke scheiden. Dat zou niet alleen milieuvriendelijker, maar ook goedkoper zijn. De BouwBewust Box heeft een inhoud van 2 kuub, neemt weinig ruimte in en kan hierdoor vooral op kleine bouwplaatsen in binnensteden uitkomst bieden. De container is zelfs op een steiger te plaatsen, wat veel sjouwwerk bespaart en precariokosten voorkomt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.