#Bouwsector

Materialenbibliotheek geopend in Amsterdam

Op de Cruquiusweg 94L in Amsterdam is een multidisciplinaire materialenbibliotheek geopend. In Architectural Materials Amsterdam (AMA) presenteert Hagemeister haar metselstenen aan Nederlandse architecten, aannemers, opdrachtgevers en ontwikkelaars. Daarnaast zijn ook de producten en materialen van vijf andere leveranciers te bezichtigen.

AMA is zowel toonzaal als ‘laboratorium’ en inspiratieplek. Hagemeister toont in de materialenbibliotheek de volle bandbreedte aan eigen sorteringen. Daarnaast laat de baksteenfabrikant uit het Duitse Nottuln aan de hand van ontwikkelingsproducten zien hoe zij projectsorteringen op maat ontwikkelt voor individuele bouwprojecten.

Inspiratieplek

Frank Hagen, de Nederlandse baksteenadviseur van Hagemeister, is bij AMA het aanspreekpunt voor ontwerpers en bouwers die geïnteresseerd zijn in de gevelstenen. “Voor ons is deze plek niet alleen een showroom voor de eigen producten, maar ook heel nadrukkelijk een inspiratieplek voor architecten, opdrachtgevers, aannemers en ontwikkelaars. Hagemeister ontwikkelt haar baksteencollecties continue door en verbindt actuele trends met innovatieve ideeën. We gaan daarnaast graag in op persoonlijke wensen en realiseren gezamenlijk met ontwerpers baksteenoplossingen op maat. In dat proces ziet Hagemeister zichzelf als ‘kleine architect’: vanuit onze eigen baksteenexpertise zetten wij wensen en eisen van anderen creatief om in unieke projectsorteringen en pakken daarbij ook praktische vraagstukken op.”

Nationale Schildersvakprijs 2020

Andere leveranciers

In AMA zijn naast Hagemeister vijf andere leveranciers onder één dak gebracht, op gebied van metalen (rvs, zink en koper), natuursteen en marmercomposiet. Bezoekers kunnen op het Cruquiuseiland ook producten bezichtigen van Rimex Ltd., Stone Selected by Nature, Noric Copper/Arubis, Zintek en St. Joris Keramische Industrie. AMA is een initiatief van Roba Metals & De Nis.

Bezoeken van AMA kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.