#Bouwsector

Meer subsidie voor isolatie en warmtepomp

(Beeld: Shutterstock)

Vanaf 2022 worden de ISDE-subsidies voor de aanschaf van een warmtepomp verhoogd. Dat meldt de RVO. Ook worden de eisen voor isolatiesubsidies verlaagd.

4 januari bedragen bekend

De exacte subsidiebedragen voor warmtepompen worden op 4 januari 2022 bekend gemaakt. Elk bedrag is gebaseerd op het energielabel en het thermische vermogen van de betreffende warmtepomp. Woningeigenaren hebben recht op het hogere subsidiebedrag als de warmtepomp na 31 december 2021 is geïnstalleerd.

Minder m2

Het aanvragen van subsidie voor isolatiemaatregelen is vanaf 2022 mogelijk bij minder m2 dan voorheen. Het is niet meer mogelijk om vloer- en bodemisolatie bij elkaar op te tellen om de minimale m2-eis te behalen. Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. De subsidies voor de verschillende soorten isolatie vindt u hier.

Aanvragen vanaf 24 januari

Aanvragen van de verhoogde subsidiebedragen van de isolatiemaatregelen en warmtepomp kan vanaf 24 januari 2022 9:00 uur. De isolatiesubsidies zijn er overigens alleen voor woningeigenaren. Verenigingen van Eigenaren kunnen zich melden bij de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.