#Bouwsector

Meer vraag naar hoog opgeleide technici in de bouw

De omzetgroei binnen de bouw zorgt voor meer vraag naar hoog opgeleide technici. Ten opzichte van vorig jaar steeg het aantal vacatures in de sector in het tweede kwartaal met ruim 19%. De totale vraag naar hoogopgeleide technici blijft in hetzelfde kwartaal steken op een groei van 9%. Dit blijkt uit een analyse van detacheringsbureau Yacht.

De groei in vacatures is zichtbaar binnen de gehele bouwketen; van opdrachtgever en architecten tot en met de bouwbedrijven en installateurs. Bij de uitvoerders steeg de vraag naar projectleiders, tekenaars, constructeurs en werkvoorbereiders in het tweede kwartaal met gemiddeld 40% ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014. “Ook aan de opdrachtgeverskant zien we een toenemende vraag naar beleidsmedewerkers, toezichthouders, handhavers en inspecteurs vanuit gemeenten”, aldus Ard Kistemaker, Directeur Engineering bij Yacht. “Ondanks het uitbesteden van activiteiten van gemeenten aan marktpartijen gedurende de afgelopen jaren zien we de vraag naar beleids- en regievoerende functies weer oplopen door de toegenomen bouwproductie.”

Klik op de infographic om deze te lezen:

Bouw-motor-achter-groei-technische-vacatures

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.