#Bouwsector

Mineraal gevelpaneel met looks van baksteen

De minerale gevelpanelen hebben de looks van baksteen.

Miljoenen bestaande woningen in Nederland moeten van het gas af en dat betekent onder meer dat veel gevels na-isolatie behoeven. Met het minerale gevelpaneel van INpakt Gevelsystemen kan relatief snel en makkelijk een nieuwe gevelbekleding op de gewenste isolatie worden aangebracht. Een oplossing voor na-isolatie met de looks van baksteen.

Olivier Langejan is de drijvende kracht achter INpakt Gevelsystemen uit Rotterdam. Gedurende een periode van twee jaar bedacht en ontwikkelde hij samen met AllShield Coatings uit Nieuwerkerk aan den IJssel het INpakt gevelpaneel. De ingrediënten bestaan uit een mix van magnesium en fosfaatmineralen en enkele toeslagstoffen die Langejan niet bekend wil maken om de concurrentie niet wijzer te maken. De mineralen en toeslagstoffen worden gemengd met koud kraanwater, waarna er een pasta ontstaat. Deze pasta wordt in een siliconenmal gegoten en uitgehard, zonder dat daarbij gebruik wordt gemaakt van gas. Al na twintig minuten kan er worden ontkist en is er een slagvast en hard paneel van slechts acht kilogram van een halve vierkante meter.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.