#Bouwsector

‘Mkb-bouw en infra worstelt zich uit diep dal’

Alle gunstige vooruitzichten en fraaie berichten ten spijt, heeft het mkb in bouw en infra nog een lange weg te gaan om de noodzakelijke investeringen in vaste medewerkers, opleidingen, ict, huisvesting etc. op orde te krijgen. Dit concludeert Aannemersfederatie Nederland op basis van de Monitor MKB Bouw en Infra van Panteia / EIM, die in juni onder mkb-ondernemers in bouw en infra is uitgezet.

Er tekent zich een beeld af van een sector die zich uit een diep dal omhoog worstelt, waar diepe wonden zijn geslagen en de littekens niet zomaar zijn verdwenen, aldus AFNL-voorzitter Henk Klein Poelhuis.

Geen vast personeel

Veel bedrijven hebben in de afgelopen jaren medewerkers moeten ontslaan en niet minder dan 70% van de mkb-bedrijven in met name de GA en B&U-sector hebben inmiddels geen vast personeel meer in dienst. Ondanks het feit dat mkb-aannemers het liefst werken met vaste medewerkers wordt veel personeel ingehuurd of ingeleend. Daarnaast zetten de transitievergoeding bij ontslag en loondoorbetaling in het tweede ziektejaar een rem op het aannemen van vast personeel en blijven investeringen enorm achter.

Met name de achterblijvende investeringen in opleiding, ict en huisvesting baren de Aannemersfederatie grote zorgen, met name voor de vakmensen van de toekomst. Lees meer uitkomsten op de website van de federatie.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.