#Bouwsector

MKB-Nederland: betalen binnen dertig dagen

Grote ondernemingen moeten hun rekeningen niet binnen zestig maar dertig dagen betalen. Daarvoor pleit MKB-Nederland in een brief aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.

Volgens de belangenclub lopen de betaaltermijnen weer op, ondanks de goed draaiende economie. “Dat doet het ergste vrezen voor als het straks weer minder gaat”, zegt voorzitter Jacco Vonhof. “Het wordt gewoon tijd om dit voor eens en altijd goed te regelen.” Grote bedrijven betaalden kleinere ondernemingen gemiddelde binnen 41,5 dagen in 2018, een stijging ten opzichte van een jaar eerder.

Nieuwe wet

Volgens MKB Nederland is een wet die in juli 2017 in werking trad de oorzaak voor de latere betalingstermijnen. Sindsdien zijn grote bedrijven verplicht om kleinere leveranciers binnen zestig dagen te betalen.
“Die wet helpt tot dusver in elk geval niet. MKB-Nederland heeft destijds steeds ervoor gewaarschuwd dat met deze wet 60 dagen de nieuwe norm wordt, terwijl 30 dagen een volstrekt normale betaaltermijn is”, aldus Vonhof. “We zitten nog niet op 60, maar we moeten nu ingrijpen om te voorkomen dat het daar naartoe gaat.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.