#Bouwsector

MKB-Toets verankerd in wetgevingstraject

De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat – Mona Keijzer – heeft de MKB-Toets op toekomstige wet- en regelgeving verankerd in het wetgevingstraject. Hoog overvliegende wet- en regelgeving die in de mkb-praktijk niet blijkt te werken, zou daarmee niet meer voor moeten komen.

De MKB-Toets wordt door mkb-ondernemers uitgevoerd in de voorfase van wetgeving. Na een aantal pilots, die inmiddels zijn geëvalueerd door het ministerie van EZK, is duidelijk dat de toets daadwerkelijk effect heeft op de uitvoerbaarheid van regels voor het mkb. Op basis van de Toets door mkb-ondernemers is toekomstige wet- en regelgeving van tafel gegaan of bijgesteld.

Alle departementen moeten de Toets nu gaan toepassen op voor het mkb relevante wetgeving.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Reactie AFNL

AFNL en NOA maken zich al lange tijd sterk voor het mkb-proof maken van bestaande en nieuwe wet- en regelgeving. Zij reageren verheugd op het besluit van staatssecretaris Keijzer.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.