#Bouwsector

Mkb’ers en zzp’ers verwachten omzetstijging

In de afgelopen drie jaar heeft een groot deel van zowel de zzp’ers (45%) als mkb’ers (60%) een stijging in omzet gerealiseerd. Ook voor de komende drie jaar verwachten zij – zzp’ers 64% en mkb’ers 77% – een omzetstijging. Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel onder een kleine 800 zzp’ers en ruim 700 mkb’ers.

Als grootste uitdaging voor de komende drie jaar noemen ondernemers het hebben van voldoende klanten en een financiële buffer, het bepalen van het juiste uurtarief en/of prijzen en het hebben van ontwikkelcapaciteit voor een nieuw product of dienst.

Liever in loondienst

Het KvK-onderzoek signaleert verder dat ruim een kwart van de zzp’ers (26%; dat zijn honderdduizenden kleine zelfstandigen) liever geheel of gedeeltelijk in loondienst wil werken. Dit geldt ook voor 16% van de mkb’ers. Veel van deze ondernemers hebben in de afgelopen drie jaar relatief vaak een omzetdaling gehad, zijn vaker ontevreden over hun inkomen en hebben vaker een relatief jonge onderneming. Bijna een kwart (23%) van de zzp’ers, en bijna een vijfde van de mkb’ers (19%), heeft zijn bedrijf in de afgelopen drie jaar zien krimpen in omzet.

Geen personeel in vaste dienst

Waar ruim een kwart van de zzp’ers aangeeft liever geheel of gedeeltelijk in loondienst te willen, durft een ongeveer even grote groep mkb’ers (28%) het wegens de financiële risico’s niet aan om personeel in vaste dienst te nemen. Een kleinere groep, 25% van de mkb’ers, geeft als reden dat er geen goed gekwalificeerd personeel te vinden is.

Personeelsgroei

Waar de wens om te groeien afhankelijk is van de ambitie, de behoefte en eigen voorkeuren van de ondernemer, toont het onderzoek aan dat 2% van de zzp’ers en 18% van de mkb’ers als doel heeft om te groeien in personeel. Belangrijke redenen om geen personeel aan te nemen zijn dus vooral de financiële risico’s en de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt, naast ‘te veel rompslomp’(14% van de mkb’ers; 22% van de zzp’ers) en ‘ik werk liever samen met andere ondernemers’ (16% van de mkb’ers; 34% van de zzp’ers).

Meer werk

Als de hoeveelheid werk toeneemt, dan gaat ongeveer twee derde van ondernemers zelf meer uren maken. Als dat niet genoeg is, kiezen mkb’ers veelal voor een flexibele oplossing: 26% overweegt het inhuren van een zzp’er, 19% een tijdelijk contract en 17% een constructie zoals payroll, detachering of uitzendpersoneel. 20% van de mkb’ers overweegt het aannemen van een vaste kracht. Ook zzp’ers kiezen bij een toename in de hoeveelheid werk – veelal naast zelf meer uren te gaan maken – voor een flexibele oplossing: zij overwegen samenwerking te zoeken met andere zzp’ers (34%), vaker ‘nee’ te zeggen tegen opdrachten (33%) of opdrachten door te geven aan een collega (29%).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.